Японската валута отслабна до 150 йени за долар, което се приема

...
Японската валута отслабна до 150 йени за долар, което се приема
Коментари Харесай

Йената достигна 150 за долар за първи път от август 1990 година


Японската валута отслабна до 150 йени за $, което се приема за основна психическа граница, която не е достигана от август 1990 година, осведоми Киодо.

Инвеститорите разпродаваха йени и купуваха долари, защото чакат Управлението за федерален запас на Съединени американски щати да продължи с агресивното си повишение на лихвените проценти, с цел да укроти американската инфлация, до момента в който Централната банка на Япония поддържа извънредно свободна парична политика.

Японският министър на финансите Шуничи Сузуки предизвести, че могат да бъдат подхванати " подобаващи стъпки " за справяне с несъразмерната неустойчивост на валутния пазар, като добави, че сходни съмнения са " безусловно непоносими ".

Двудневната среща на Централната банка на Япония е планувана за идната седмица. Членовете на борда на банката обаче към този момент изключват решение за повишение на лихвените проценти. 

В същото време и друга азиатска валута - индийската рупия - загуби позиции по отношение на щатския $, защото локалните акции изтриха от цената си. Така те последваха посоката и на други азиатски пазари, на фона на опасенията, че агресивното парично стягане, целящо ограничение на инфлацията, може да провокира световна криза, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Рупията доближи рекордно ниско равнище от 83,22 рупии за $, по отношение на вчерашен курс от 83,01 рупии за $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР